Behandelingen

OnzeBehandelingen

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezig houdt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Fysiotherapie is een beschermd beroep wat inhoudt dat iemand zich alleen zo mag noemen wanneer deze de 4-jarige gelijknamige HBO-studie succesvol heeft afgerond en tevens een BIG-registratie bezit. Patiënten met klachten met betrekking tot het steun- en bewegingsapparaat worden, ondersteund door oefeningen of verschillende categorieën fysische therapieën geholpen om beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen. Er zijn verschillende vormen van fysiotherapie waarmee klachten worden behandeld zoals oefentherapie, massagetherapie, dryneedling en fysische therapie.

Meer informatie

Echografie

Echografie is een methode om via geluidsgolven dieper in:
– Pezen
– spieren
– Kapsel en banden
onderzoek te doen.

De techniek dient zuiver en alleen voor onderzoek en is zeker geen therapeutisch middel.
Het ondergaan is pijnvrij en duurt betrekkelijk kort.

Als onderdeel van een totaal onderzoek kan het wenselijk zijn om meer informatie over dieper gelegen structuren te verkrijgen. Dit wordt dan met een echoapparaat ingevuld.

Aangezien het bij ons een onderdeel is van het onderzoek zijn daar geen extra kosten aan verbonden.
(meer…)

Meer informatie

Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Meer informatie

Dryneedling

Dryneedling is een onderdeel van het fysiotherapeutisch handelen en wordt toegepast in een aanvulling op de normale fysio- of manueel therapeutische behandeling. Dryneedling is een relatief nieuwe techniek. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dryneedling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Dryneedling is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes en moet dus niet verward worden met acupunctuur. Bij dryneedling wordt meestal 1 naald gebruikt, waarmee kortduren in de spier wordt geprikt en daarmee opzoek wordt gegaan naar speciale punten (triggerpoints).

Meer informatie

Medical Taping

Deze vorm van taping maakt gebruik van elastische tape. Gewone sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden van een spier of gewricht te beperken, daarvoor is de tape niet elastisch. Het voordeel van medical tape is dat deze de weefsels en gewrichten ondersteunt in hun functioneren. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. U kunt gewoon normaal blijven bewegen.

Meer informatie

Patienten aan het woord Feedbacks

  • Ik ben zeer te spreken over de behandelingen van Peter en Caroline! Ik kom hier al jaren en ben nog steeds enorm tevreden! Peter is enorm goed in pijn doen en grapjes maken. Ik kan Wolf Fysiotherapie iedereen aanraden!

    Jeroen de Jong

  • Duidelijk een praktijk met zeer veel kennis! Absoluut aan iedereen aan te raden!

    Hans Martens

  • Ik kom sinds kort bij Peter en Caroline voor mijn hoofdpijn. Bij Wolf fysiotherapie hebben ze overduidelijk veel kennis in huis. Ondanks ze mij pijn doen, kom ik hier graag.

    Esther

Copyright Wolf Fysiotherapie - Alle rechten voorbehouden - De website is beveiligd met een SSL verbinding